TSO - Ondernemen en marketing (Handel) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - Ondernemen en marketing (Handel)

3de graad
DOMEIN: ECONOMIE & ORGANISATIE
Lessentabel 3de graad - Ondernemen en Marketing (Handel) -TSO
Algemene vorming5 handel6 handel
Godsdienst
22
Wiskunde
33
Natuurwetenschappen
11
Geschiedenis
11
Aardrijkskunde
11
Lichamelijke opvoeding
22
Talen
Nederlands
33
Frans44
Engels33
Duits22

Bedrijfsgerichte vorming
Bedrijfseconomie99
Seminarie-1
Totaal3232
PROFIEL
Een studierichting waarin je vlot, sociaal, talig en commercieel ingesteld moet zijn. Je wordt - in een voortdurende wisselwerking tussen theorie en praktijk - ingewijd en vertrouwd gemaakt met de technieken van de actuele bedrijfspraktijk.
MINIONDERNEMINGEN! Voor hun geïntegreerde proef richten de leerlingen Handel van het laatste jaar een minionderneming op. Na een weloverwogen productkeuze maken zij gedurende het schooljaar statuten van een vennootschap, plaatsen aandelen, berekenen de kostprijs, produceren en verkopen, houden de boekhouding bij, maken de balans en de resultatenrekening. Kortom, zij vervullen de taken van een echt bedrijf maar op kleinere schaal. Drie maal per jaar is er een algemene vergadering van aandeelhouders.
BEGINSITUATIE! De leerplannen van de diverse vakken bouwen voort op de kennis die verworven is door de leerlingen die de tweede graad Handel met succes beëindigden. Dit betekent dat niet alleen een basiskennis van Toegepaste informatica en van de belangrijkste kantoortoepassingen (tekstverwerking, rekenblad en gegevensbeheer) verondersteld wordt, maar dat ook de basisprincipes van boekhouden gekend zijn. Voor wiskunde is een doorstroming van de tweede graad Handel naar dezelfde richting in de derde graad ideaal omdat de leerplannen op elkaar zijn afgestemd.

Leerlingen die vanuit een andere stduierichting overstappen dienen een persoonlijk bijscholingsprogramma te volgen op gebied van bedrijfsbeheer en informatica.
VERDER STUDEREN
Na de derde graad kun je verder studeren in het hoger onderwijs, in principe liggen nog alle mogelijkheden open. Zowel het hoger onderwijs van één cyclus, o.a. voor Boekhouding, Accountancy, Fiscaliteit, als Universitaire studies als TEW zijn zeker haalbaar. Door de brede, algemene vorming blijven nog tal van andere richtingen open. Binnen het vak bedrijfseconomie krijg je les over wat er nodig is voor het opstarten van een eigen onderneming. (cfr. de vroegere kennis van het bedrijfsbeheer)
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu