TSO - Ondernemen & IT (Handel) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Infomoment
Donderdag 1 maart 2018 & Zaterdag 10 maart 2018
Rondleidingen en mogelijkheid tot inschrijven
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - Ondernemen & IT (Handel)

2de graad
Lessentabel 2de graad - Ondernemen en IT (Handel) -TSO
Algemene vorming3de jaar4de jaar
Aardrijkskunde
11
Geschiedenis
11
Godsdienst
22
Lichamelijke opvoeding
22
Natuurwetenschappen
22
Wiskunde
44
Talen
Nederlands
44
Frans55
Engels22

Bedrijfsgerichte vorming
Informatica33
Bedrijfseconomie66
Totaal3232

In de tweede graad heb je de keuze tussen twee basisopties: Ondernemen & communicatie (Handel-Talen) en Ondernemen & IT (Handel). Beide richtingen bieden dezelfde vakken aan maar de accenten liggen duidelijk anders.
Ondernemen & IT (Handel)

In principe kan iedere jongere instromen in deze studierichting. Als je het 2e leerjaar met basisoptie ‘Handel’ gevolgd hebt, dan kreeg je al een voorproefje. In de richting Ondernemen & IT ligt de nadruk op bedrijfseconomie. Je bestudeert de verschillende afdelingen van een bedrijf (aankoop, verkoop, receptie, magazijn, boekhouding) gecombineerd met de documentenstroom (manueel en aan de computer in het virtueel kantoor).  Je verwerft eveneens een doorgedreven kennis van dubbel boekhouden. In het vak informatica leer je werken met alle Office-pakketten en in het vierde jaar krijg je een inleiding tot programmeren. De specifieke handelsvakken worden aangevuld met een algemeen vormend pakket waarin wiskunde en talen de nodige aandacht krijgen.
De richting Ondernemen & IT vormt de ideale voorbereiding voor de keuzes in de derde graad: Ondernemen en marketing (Handel), Accountancy & IT (Boekhouden-informatica) of IT & Netwerken (Informaticabeheer).
BEDRIJFSECONOMIE! Zowel in Handel als Handel-Talen word je wegwijs gemaakt in dubbel boekhouden. Bovendien maakt men in de handelsafdeling kennis met het virtueel kantoor. Voor bedrijfseconomie is geen voorkennis vereist. Alle leerstof wordt tijdens het schooljaar volledig besproken.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu