TSO - Ondernemen & IT (Handel) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - Ondernemen & IT (Handel)

2de graad
Lessentabel 2de graad - Ondernemen en IT (Handel) -TSO
Algemene vorming3de jaar4de jaar
Aardrijkskunde
11
Geschiedenis
11
Godsdienst
22
Lichamelijke opvoeding
22
Natuurwetenschappen
22
Wiskunde
44
Talen
Nederlands
44
Frans44
Engels22
Duits11

Bedrijfsgerichte vorming
Informatica33
Bedrijfseconomie66
Totaal3232
De studierichting Ondernemen en IT (Handel) is een doorstroomrichting met het doel om verder te studeren in het hoger onderwijs.
Ondernemen & IT (Handel)

In principe kan iedere jongere instromen in deze studierichting die geslaagd is in het 2de leerjaar A. In de richting Ondernemen & IT ligt de nadruk op bedrijfseconomie. Je bestudeert de verschillende afdelingen van een bedrijf (aankoop, verkoop, receptie, magazijn, boekhouding) gecombineerd met de documentenstroom (manueel en aan de computer in het virtueel kantoor).  Je verwerft eveneens een doorgedreven kennis van dubbel boekhouden. In het vak informatica leer je werken met alle Office-pakketten en in het vierde jaar krijg je een inleiding tot programmeren. De specifieke handelsvakken worden aangevuld met een algemeen vormend pakket waarin wiskunde en talen de nodige aandacht krijgen.
De richting Ondernemen & IT vormt de ideale voorbereiding voor de keuzes in de derde graad: Ondernemen en marketing (Handel), Accountancy & IT (Boekhouden-informatica) of IT & Netwerken (Informaticabeheer).
BEDRIJFSECONOMIE! Je wordt wegwijs gemaakt in het dubbel boekhouden. Bovendien maakt men in de handelsafdeling kennis met het virtueel kantoor. Voor bedrijfseconomie is geen voorkennis vereist. Alle leerstof wordt tijdens het schooljaar volledig besproken.
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu