TSO - Ondernemen & communicatie (Handel-talen) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Infomoment
Zaterdag 10 maart 2018
Rondleidingen en mogelijkheid tot inschrijven
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - Ondernemen & communicatie (Handel-talen)

2de graad
Lessentabel 2de graad - Ondernemen en comm. (Handel-Talen) -TSO
Algemene vorming3de jaar4de jaar
Aardrijkskunde
11
Geschiedenis
11
Godsdienst
22
Lichamelijke opvoeding
22
Natuurwetenschappen
22
Wiskunde
33
Talen
Nederlands
54
Frans55
Engels44
Duits-2

Bedrijfsgerichte vorming
Informatica33
Bedrijfseconomie43
Totaal3232

In de tweede graad heb je de keuze tussen twee basisopties: Ondernemen & communicatie (Handel-Talen) en Ondernemen & IT (Handel). Beide richtingen bieden dezelfde vakken aan maar de accenten liggen duidelijk anders.
Ondernemen & communicatie (Handel-talen)

In deze richting ligt het accent op talen (13 en 15 lesuren). Als je aanleg hebt voor talen is deze richting ongetwijfeld een goede keuze. Je leert ondernemen en traint je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels. Vanaf het vierde jaar staat ook Duits op het menu. Naast de talen maak je in het vak bedrijfseconomie kennis met de documentenstroom in een handelsonderneming en leer je de basis van dubbel boekhouden (4 en 3 uur). In het vak informatica leer je werken met alle Office-pakketten.
Na het behalen van het diploma Ondernemen & communicatie (Handel-talen) kan je doorstromen naar Office-management & communicatie (Secretariaat-talen). Voor de richtingen Ondernemen en marketing (handel) en Accountancy & IT (Boekhouden-Informatica) moet je wel een inhaalbeweging doen voor wiskunde.
WISKUNDE! Handel-Talen telt in beide jaren één uur wiskunde per week minder. Dat betekent dat de leerstof iets minder wordt uitgediept en dat de oefeningen wat schaarser en makkelijker zijn. Tweedegraadsfuncties en goniometrie staan niet op het programma. Driehoeksmeting en algebraïsch rekenen worden slechts in beperkte mate behandeld. Met Handel ben je dan weer beter getraind in logisch en wiskundig redeneren.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu