TSO - IT & Netwerken (Informaticabeheer) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Infomoment
Donderdag 1 maart 2018 & Zaterdag 10 maart 2018
Rondleidingen en mogelijkheid tot inschrijven
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - IT & Netwerken (Informaticabeheer)

3de graad
Lessentabel 3de graad - IT & Netwerken (IB) -TSO
Algemene vorming5 IB6 IB
Godsdienst
22
Wiskunde
44
Natuurwetenschappen
11
Geschiedenis
11
Aardrijkskunde
11
Lichamelijke opvoeding
22
Talen
Nederlands
33
Frans33
Engels33

Bedrijfsgerichte vorming
Toegepaste informatica118
Seminarie-2
Bedrijfsbeheer22
Totaal3232
IT & Netwerken
Naast een algemene vorming, met aandacht voor een grondige beheersing van het Nederlands, een praktische kennis van het Frans en het Engels en een degelijke kennis van wiskunde, krijg je ook een bedrijfsgerichte vorming. Met Toegepaste informatica - ondersteund door Toegepaste fysica - bouw je een brede, praktijkgerichte basiskennis op van computersystemen. Om alle taken in het bedrijfsleven naar behoren te vervullen, worden je ook de nodige administratieve, commerciële en juridische vaardigheden bijgebracht tijdens de lesuren Toegepaste economie.
BEDRIJFSSTAGES! Om kennis te maken met de job van systeembeheerder in de reële bedrijfspraktijk vinden gedurende het schooljaar bedrijfsstages plaats: twee volledige, aaneensluitende weken tijdens het tweede semester (de andere lessen vallen dan weg). Deze stages vormen een belangrijk onderdeel van de evaluatie en de geïntegreerde proef.
BEGINSITUATIE! De leerplannen van de diverse vakken bouwen voort op de kennis die verworven is door de leerlingen die de tweede graad Handel met succes beëindigden. Dit betekent dat niet alleen een basiskennis van Toegepaste informatica en de belangrijkste kantoortoepassingen (tekstverwerking, rekenblad en gegevensbeheer) verondersteld wordt, maar dat ook de inleiding tot programmeren succesvol verwerkt is. Daarnaast moeten de basisprincipes van economie en boekhouden gekend zijn. Voor wiskunde is een doorstroming van de tweede graad Handel naar Informaticabeheer ideaal omdat de leerplannen op elkaar zijn afgestemd. Leerlingen van de tweede graad Handel-Talen dienen zich bij te werken.
Leerlingen die uit andere richtingen instromen, dienen - in samenspraak met de school - de nodige inspanningen te doen om de vereiste voorkennis op te doen!
TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN? Na de derde graad kun je verder studeren in het hoger onderwijs. In principe liggen nog alle mogelijkheden open, maar je hebt een goede voorbereiding voor het hoger onderwijs van één cyclus, o.a. informatica en bureautica. Je kan ook meteen in een bedrijf aan het werk als (hulp)systeembeheerder, om door te groeien naar systeembeheerder of in een helpdesk-functie. Na het succesvol beëindigen van de derde graad, krijg je het Aanvullend Getuigschrift over de kennis van het Bedrijfsbeheer (nodig voor vestiging als zelfstandige).
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu