TSO - IT & Netwerken (Informaticabeheer) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - IT & Netwerken (Informaticabeheer)

3de graad
DOMEIN: STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics)
Lessentabel 3de graad - IT & Netwerken (IB) -TSO
Algemene vorming5 IB6 IB
Godsdienst
22
Wiskunde
44
Natuurwetenschappen
11
Geschiedenis
11
Aardrijkskunde
11
Lichamelijke opvoeding
22
Talen
Nederlands
33
Frans33
Engels33

Bedrijfsgerichte vorming
Toegepaste informatica119
Ondernemend project11
Stage-2
Totaal3232
PROFIEL
Ben je sterk in logisch redeneren en werk je graag rond projecten? Je wil je bekwamen in het beheer van IT-netwerken?
Met Toegepaste informatica - ondersteund door Toegepaste fysica - bouw je een brede, praktijkgerichte basiskennis op van computersystemen. Om alle taken in het bedrijfsleven naar behoren te vervullen, worden je ook de nodige administratieve, commerciële en juridische vaardigheden bijgebracht tijdens de lesuren Toegepaste economie. Je krijgt daarin een bedrijfsgerichte vorming.BEDRIJFSSTAGES! Om kennis te maken met de job van systeembeheerder in de reële bedrijfspraktijk vinden in de loop van het 6de jaar bedrijfsstages plaats.
BEGINSITUATIE! De leerplannen van de diverse vakken bouwen voort op de kennis die verworven is door de leerlingen die de tweede graad Handel met succes beëindigden. Dit betekent dat niet alleen een basiskennis van Toegepaste informatica en de belangrijkste kantoortoepassingen (tekstverwerking, rekenblad en gegevensbeheer) verondersteld wordt, maar dat ook de inleiding tot programmeren succesvol verwerkt is. Daarnaast moeten de basisprincipes van economie en boekhouden gekend zijn. Voor wiskunde is een doorstroming van de tweede graad Handel naar Informaticabeheer ideaal omdat de leerplannen op elkaar zijn afgestemd. Leerlingen van de tweede graad Handel-Talen dienen zich bij te werken.
Leerlingen die uit andere richtingen instromen, dienen - in samenspraak met de school - de nodige inspanningen te doen om de vereiste voorkennis in te halen!
VERDER STUDEREN
Na de derde graad kun je verder studeren in het hoger onderwijs. In principe liggen nog alle mogelijkheden open, maar je hebt een goede voorbereiding voor het hoger onderwijs binnen het domein Informatica en bureautica Je kan ook meteen in een bedrijf aan het werk als (hulp)systeembeheerder, om door te groeien naar systeembeheerder of in een helpdesk-functie.
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu