Het eerste leerjaar A-stroom (TSO) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Infomoment
Zaterdag 10 maart 2018
Rondleidingen en mogelijkheid tot inschrijven
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Het eerste leerjaar A-stroom (TSO)

1ste graad
Lessentabel 1ste graad - 1ste jaar A-stroom (TSO)
Algemene vorming
Aardrijkskunde
2
Godsdienst
2
ICT
1
Geschiedenis1
Plastische opvoeding
2
Lichamelijke opvoeding
2
Muzikale opvoeding
1
Wiskunde
5
Natuurwetenschappen
2
Technische vakken
Initiatie in de bedrijfseconomie
2
Techniek2
Talen
Nederlands5
Frans5
Totaal32
In het secundair onderwijs is het eerste jaar van de eerste graad A-stroom gemeenschappelijk. In elke school krijgt iedere leerling hetzelfde basispakket dat uit 27 gemeenschappelijke lesuren bestaat. Naast de basisvorming is er een keuzegedeelte van 5 lestijden.

Op KaSO krijg je in de eerste graad A-stroom een eerste kijk op de vele kanten van de handelswereld. Wat komt er allemaal kijken bij kopen en verkopen? Wat doen bedrijven, welke documenten worden gebruikt? Wat heeft bedrijfseconomie met onze manier van leven te maken?
Het eerste leerjaar A
Ons eerste leerjaar A is een jaar met algemeen vormende vakken. Omdat we hoofdzakelijk basiskennis aanbrengen, bieden we een aangepast lestempo aan. Tijdens het bijkomende uur voor Frans en wiskunde krijg je geen nieuwe leerstof maar wordt de leerstof verder ingeoefend.

Van bij het begin zetten we de eerste stappen in de boeiende wereld van de handel. Het vak handel vertrekt vanuit je eigen leefwereld als jonge consument en dat maakt het vak zo interessant.

In een handelsopleiding speelt de computer een centrale rol. Vanaf het eerste jaar leer je hier op een professionele manier mee omgaan tijdens de les ICT (informatie- en communicatietechnologie).

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu