TSO - Accountancy & IT (Boekhouden-informatica) - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

TSO - Accountancy & IT (Boekhouden-informatica)

3de graad
DOMEIN: ECONOMIE & ORGANISATIE
Lessentabel 3de graad - Accountancy & IT (BI) -TSO
Algemene vorming5 BI6 BI
Godsdienst
22
Wiskunde
44
Natuurwetenschappen
11
Geschiedenis
11
Aardrijkskunde
11
Lichamelijke opvoeding
22
Talen
Nederlands
33
Frans33
Engels33

Bedrijfsgerichte vorming
Toegepaste informatica66
Bedrijfseconomie66
Bedrijfseconomie - Seminarie11
Totaal3333
PROFIEL
Je bent nauwgezet en analytisch ingesteld. Je werkt graag met getallen. Je hebt interesse voor de bedrijfseconomische wereld en de wereld van de toegepaste informatica.
BEGINSITUATIE
  • Je komt uit de tweede graad Handel TSO: De leerplannen in de richting BI bouwen voort op de kennis die verworven is door leerlingen die de tweede graad Handel TSO met succes beëindigden. Toch is de richting eerder weggelegd voor de leerlingen die een sterke basis boekhouden, informatica en wiskunde bezitten én die analytisch kunnen denken. Een verregaande interesse in deze vakken is vereist.

  • Je komt uit de tweede graad ASO, KSO of TSO (niet Handel): De basis boekhouden en informatica zal in veel gevallen te smal zijn. De school heeft daarom een aangepast inhaalprogramma en zal voor begeleiding zorgen. Van de leerling wordt wel een extra inspanning gevraagd om eventuele tekorten weg te werken.
VERDER STUDEREN
  • Verder studeren in het hoger onderwijs: De studierichting bereidt je voor op een hoger onderwijs in het bijzonder voor het economisch studiegebied (boekhouding, accountancy en fiscaliteit, informatica,...)
  • Binnen het vak Bedrijfseconomie krijg je les over wat er nodig is voor het opstarten ven een eigen onderneming. (cfr. de vroegere kennis van het bedrijfsbeheer)
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu