BSO - Haarzorg - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Infomoment
Donderdag 1 maart 2018 & Zaterdag 10 maart 2018
Rondleidingen en mogelijkheid tot inschrijven
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BSO - Haarzorg

3de graad
Lessentabel 3de graad - Haarzorg -BSO
Algemene vorming5 Haarzorg6 Haarzorg
Godsdienst
22
Lichamelijke opvoeding
22
Maatschappelijke vorming
22
Nederlands
22
Specifieke vorming
Frans22
Bedrijfsbeheer-1
Plastische opvoeding22

Praktijkvakken
Realisaties haarzorg
2218
Stage-4
Totaal3435
De opleiding haarzorg is een praktische opleiding. In de tweede graad leerde je de basistechnieken voor het heren- en dameskappen. In de derde graad worden de aangeleerde vaardigheden verder verfijnd. Je leert eigen accenten leggen. Je kent de chemische werking van producten en de effecten ervan op het haar


Tijdens praktijklessen op school en via stages oefen je verschillende technieken in (wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing, …) bij dames, heren en kinderen. Door salonwerk leer je ook hoe je iemand scheert en hoe je baarden en snorren verzorgt.


Het leerkrachtenkorps en de professionele opgeleide kappers en kapsters geven een optimale coaching en leren je gaandeweg om zelfstandige technieken te combineren met creativiteit en een persoonlijke toets.


In de 3de graad specialiseer je je in heren- en dameskappen. De leerkrachten, professioneel opgeleide kappers en kapsters, begeleiden je om je met kam en schaar te leren omgaan. De leerling en zijn mogelijkheden staan centraal in de opleiding.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu