BSO - Haarzorg - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

BSO - Haarzorg

3de graad
DOMEIN: MAATSCHAPPIJ & WELZIJN
Lessentabel 3de graad - Haarzorg -BSO
Algemene vorming5 Haarzorg6 Haarzorg
Godsdienst
22
Lichamelijke opvoeding
22
Maatschappelijke vorming
22
Talen
Frans22
Nederlands21


Specifieke vorming
Ondernemend project-1
Plastische opvoeding22

Praktische vorming
Realisaties haarzorg
2217
Stage-4
Totaal3434
De opleiding haarzorg is een praktische opleiding. In de tweede graad leerde je de basistechnieken voor het heren- en dameskappen. In de derde graad worden de aangeleerde vaardigheden verder verfijnd. Je leert eigen accenten leggen. Je kent de chemische werking van producten en de effecten ervan op het haar


Tijdens praktijklessen op school en via stages oefen je verschillende technieken in (wassen, knippen, watergolf, permanent, kleuren, brushing, …) bij dames, heren en kinderen. Door salonwerk leer je ook hoe je iemand scheert en hoe je baarden en snorren verzorgt.


Het leerkrachtenkorps en de professionele opgeleide kappers en kapsters geven een optimale coaching en leren je gaandeweg om zelfstandige technieken te combineren met creativiteit en een persoonlijke toets.


In de 3de graad specialiseer je je in heren- en dameskappen. De leerkrachten, professioneel opgeleide kappers en kapsters, begeleiden je om je met kam en schaar te leren omgaan. De leerling en zijn mogelijkheden staan centraal in de opleiding.
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu