Archief - KaSO Mortsel - Economisch verantwoord

Stap je mee?
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Archief

... meer Kaso
Een warm onthaal op de eerste schooldag!
Net zoals alle andere scholen van het land deed ook KaSO zijn best om de  'intrede' iets feestelijks te geven. Niets spectaculairs, gewoon een  welgemeende welkom aan alle nieuwe gezichten.

Het ondersteunend  personeel, de leerkrachten en de directie zijn al een hele tijd in de  weer om van het schooljaar 2016-2017 een aangename en leerrijke periode  te maken.

Samen maken we er werk van!
Circusdagen 1A en 1B waren een succes!

De leerlingen van 1A en 1B vonden het best spannend, die maandagochtend. Op 5 september vertrokken ze immers voor 2 dagen naar Brasschaat. Tijdens een heuse circustweedaagse leerden ze elkaar en hun klastitularissen beter kennen. Bovendien staken ze ook nog wat op van de circusactiviteiten. Een leerrijk en leuk begin van het schooljaar!

Enkele reacties van de leerlingen:

'Ik vond het heel fijn om bij mijn vriendinnen te zijn!'

'Het vroege opstaan viel wat tegen...'

'Koningsbal was veruit de leukste activiteit!'

'Het eten was lekker!'

'De circusspelletjes waren SUPERplezant!'
Geen vieze geurtjes meer in 1A dankzij Air@School
Geen vieze geurtjes meer in 1A! Dankzij Air@School, een initiatief van  LOGO Antwerpen en de leraar Nederlands, weten de leerlingen hoe ze hun  klaslokaal elke dag goed verlucht krijgen.
Een CO2-meter, deur- en  raamstoppers, een wekker, enkele wasspelden en een filmpje stuurden hen  de goede richting uit. Een gezonde klaslucht zorgt immers voor een  betere concentratie!
Geboortedag Roald Dahl
Op 13 september 1916 werd Roald Dahl geboren in Wales. In 1943 schreef hij zijn eerste boek en er volgden heel wat successen. De schrijver stierf in 1990, maar de verhalen leven voort.
Deze zomer kwam de verfilming van De GVR in de zalen. En op 13 september 2016 vierden de leerlingen van 1A zijn 100ste geboortedag. Ze keken naar trailers, lazen de Roald Dahl-krant, namen deel aan een webquest en hingen thuis een affiche aan het raam. Hipperdepiep! Het is feest!

Paintball: Klassendag 4H_4HT
Wat oorspronkelijk een gezellige klasuitstap had moeten worden met een tactisch spel mondde uiteindelijk uit in een regelrechte confrontatie tussen Nederland en België. 8 mariniers van de Nederlandse Marine namen het in een rechtstreeks duel op tegen 6 leerlingen en 1 leerkracht van onze school. De strijd was ongelijk omdat de Nederlanders beschikten over het nodige precisiemateriaal en een onbeperkte voorraad refills. De KaSO-eenheid moest het stellen met een beperkte munitie en een standaard outfit.
We verkochten onze huid echter duur en verdienden uiteindelijk het respect van onze Noorderburen. De opgelopen blauwe plekken namen we er met de nodige tegenzin bij. Toch was het een geslaagde dag en we hebben onze missie volbracht: elkaar beter leren kennen.
Klassendag 3H_3HT in beeld
Ook 3H en 3HT gingen op stap naar het Middelheimpark voor een fotozoektocht. Na de middagpauze fietsten ze in groep richting BowlingStones om de dag fijn af te sluiten!
Klassendag 1A
Het was een ietwat ongewone klassendag voor de leerlingen van het eerste jaar. Ze gingen dit keer niet minigolfen, fietsen, zwemmen of hoelahoepen. De leerlingen van 1A bleven netjes op school.
Ze oefenden de juiste zithouding, kwamen meer te weten over leerstoornissen, dachten na over de ideale weekplanning en de ideale boekentas. O ja, er was natuurlijk ook nog de bangelijke KaSO Klassendag Quiz!
Verwenbeurt door 5 en 6 Haarzorg
Op dinsdag 11 oktober kregen onze leerlingen van 5 en 6 haarzorg bezoek van bijzondere klanten. De leerlingen van de Katrinaschool kregen een verwenbeurt van handen en hoofd. Het was voor de leerlingen en de leerkrachten van beide scholen een aangename ervaring. Enkele sfeerbeelden. Om voor de hand liggende redenen worden details van de leerlingen van Katrinahof niet gepubliceerd.
1A op bezoek bij de kleinhandelaar: De warme bakker

Op vrijdag 14 oktober hebben de leerlingen van 1A een bezoekje gebracht aan bakkerij Teijssen voor de lessen handel.
Zo konden de leerlingen ervaren dat zelfstandig zijn niet zo evident is en dat je steeds hard moet werken om je zaak draaiende te houden.

Leuke weetjes
  • Op een zondag worden er zo'n 6000 pistolets/broodjes gebakken
  • De bakker start omstreeks 1uur 's nachts met het bakken
SCHOLENBEURS !
De overstap van basisschool naar secundair onderwijs is een scharniermoment. Met de deelname van KaSO aan de scholenbeurzen willen we  de jongeren laten zien wat we te bieden hebben.

Op deze manier kunnen ze een gemotiveerde schoolkeuze maken bij de overstap naar het secundair.

Samen met hun ouders komen ze op ontdekking bij de verschillende secundaire scholen uit de regio.
KaSO krijgt bezoek
De overstap van basisschool naar secundair onderwijs is een scharniermoment.
Daarom dat we op vrijdag 17 februari bijna 150 zesdejaars van verscheidene basisscholen mochten ontvangen voor een eerste kennismaking met het middelbaar! De leerlingen konden vooraf kiezen uit enkele workshops zoals ICT, TALEN, HANDEL, LOGISTIEK, HAARZORG, TECHNIEK & WISKUNDE. Voor elk wat wils dus, het resultaat van deze leuke dag kan u bekijken in onderstaande video!
Freia stoot door naar de finale van de Informatica Olympiade

Wedstrijd creatief probleemoplossend denken en initiatie tot programmeren voor leerlingen uit het secundair
Woensdag 1 februari 2017 namen onze leerlingen deel aan de Informatica Olympiade. Onze school leverde 20 leerlingen op een totaal van een 1172. Allen hebben ze hun uiterste beste gedaan om het beste naar boven te halen en het was niet eenvoudig, dat mag wel gezegd worden. Met enige trots mogen we dan ook meedelen dat Freia geslaagd is en verder doorstoot naar de finale op 11 maart 2017. Ze krijgt voorrang om een cursus te volgen in de krokusvakantie om haar algoritmisch denken te optimaliseren en we duimen natuurlijk voor haar op 11 maart! Een dikke proficiat voor haar!
17 maart Nationale Pyjamadag op KaSO-Mortsel
De leerlingen van 5 Haarzorg deden mee en creëerden unieke kapsels

Bednet is een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Op 17 maart roept Bednet leerlingen op om in pyjama naar school te komen uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren. Door mee te doen tonen we dat we alle zieke kinderen en jongeren steunen en maken we Bednet meer bekend. Aan deze nationale actiedag is ook een wedstrijd verbonden: de leukste klasfoto in pyjama wordt beloond met een prijs.

Op onze school volgt Valerie Vereecke van 5 Haarzorg enkele theoretische lessen van bij haar thuis. Door haar ziekte kon Valerie al 2 jaar niet meer naar school gaan. Het is voor haar dus heel fijn om – dankzij Bednet -  terug contact te hebben met klasgenoten en om terug iets bij te kunnen leren.
De leerlingen van 5 Haarzorg dragen Valerie een warm hart toe en ze hebben zich dus op 17 maart eens helemaal laten gaan. Ze creëerden over-the-top net-uit-mijn-bed-kapsels die perfect pasten bij hun bed-outfit.
HairTrophy 2017
Zoals alle jaren vond ook dit jaar de Young Hairdressers Award Trophy plaats in San Marco Village in Aartselaar. Shana Lemmens, een leerling uit 6HZ, behaalde een uitmuntende 14de plaats op de 129 deelnemers. Hier kunnen we als school alleen maar fier op zijn!  Proficiat Shana!
Katholiek Secundair Onderwijs Mortsel - E. Arsenstraat 40 - 2640 Mortsel - 03 449 95 53 | Cookiebeleid | Privacybeleid
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu